Sähköiset kokeet tulevat

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet järjestetään syksyllä 2016 filosofian, maantieteen ja saksan kokeissa. Ylioppilastutkintolautakunta julkisti tammikuun lopussa Abitti-kurssikoejärjestelmän, jonka avulla lukiot voivat harjoitella sähköisten kokeiden järjestämistä.

Helmikuussa Ivalon lukio opettajille järjestettiin koulutusta sähköisistä kokeista. Kouluttajana toimi alueellinen digabi-kouluttaja Sanna Pensonen. Hiihtoloman jälkeen koululla rakennettiin ensimmäinen sähköinen koetila matematiikan luokkaan, jotta sähköisiä kokeita voitaisiin kokeilla 4. jakson koeviikolla. Tällä ensimmäisellä kerralla sähköinen koetila rakennettiin langallisena, mutta seuraavalla kerralla on tarkoituksena kokeilla langatonta järjestelmää.

IMG_0349

TVT-opettaja Mikko Huttunen rakentamassa sähköistä koetilaa.

Valmistautuminen sähköisiin kokeisiin jatkui siten, että opettajat testasivat koetilaa ja Abitti-koejärjestelmää TVT-opettaja Mikko Huttusen johdolla. Sen jälkeen ykköset kävivät harjoittelemassa omilla kannettavillaan tietokoneen avaamista käynnistystikkujen avulla ja vastasivat testikysymyksiin Abitti-koejärjestelmässä. Koeviikolla ykköset suorittivat psykologian, ja uskonnon kokeet sekä osan fysiikan kokeesta käyttäen sähköistä Abitti-koejärjestelmää.

 

IMG_0352

Valmis koetila.

Opiskelijoiden kommentit sähköisistä kokeista olivat pääasiassa positiivisia. Heistä oli ollut kivaa ja jännää kokeilla uutta järjestelmää ja he totesivat, että tekstin kirjoittaminen tietokoneella oli hyvä juttu, sillä korjausten ja muutosten tekeminen tekstiin helpottui. Myös opettajien kokemukset sähköisistä kokeista olivat hyviä, joitain korjaustyökaluja vielä kaivattiin järjestelmään. Järjestelmää kehitetään edelleen ja jatkossa opettajat tulevat saamaan lisää korjaustyökaluja. Lisäksi jatkossa helpottuu erilaisten koemateriaalien kuten kuvien, videoiden ja verkkosivujen lisääminen järjestelmään.

Sähköisten kokeiden kehittelyä voi seurata ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta: https://digabi.fi/

Ulla Hynönen, Ivalon lukion rehtori

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s