Wanhojen tanssien tunnelmia: ”Tärkeintä on hyvä fiilis”

Viime viikon torstaina Ivalon lukion sali täyttyi jälleen odotuksesta ja jännityksestä, kun vuoden 2015 Wanhojen tanssien ensimmäinen näytös julistettiin alkaneeksi. Tapahtumaan osallistui tänäkin vuonna yhteensä 13 tanssiparia, joista suurin osa oli lukiomme kakkosia. Wanhat sisälsivät perinteiseen tapaan upeaa pukuloistoa sekä iloista tunnelmaa, kun tanssijat juhlistivat uutta titteliään koulun vanhimpina opiskelijoina kolmosluokkalaisten jäädessä lukulomalle. Tanssien harjoittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin viime syksyn puolella ja esiintyjät olivatkin melko rauhallisissa tunnelmissa ennen iltanäytöstään:

-Fiilikset on aika neutraalit, eikä ainakaan vielä jännitä. Että nyt on vain tälläinen positiivinen lataus päällä, kertoo Oona Pennanen yhdessä parinsa Anni Saviharjun kanssa. Molemmat osallistuvat Wanhoihin tansseihin ensimmäistä kertaa ja he päätyivät tanssimaan yhdessä sattumalta. Pukujen tilaaminen ja hiustenlaitto on kunnossa, minkä lisäksi myös tansseja on harjoiteltu ahkerasti.   -Kyllä me osataan tämä, luottamus on vahva. Tärkeintä on hyvä meininki, tytöt toteavat.

Näytöksen jälkeen tanssijoiden jalat ovat kipeänä, mutta tunnelma korkealla. Wanhoissa tansseissa on perinteenä palkita yksi tanssipari, jolla on hallussa tanssiaskeleiden lisäksi myös kannustava ja iloinen asenne, aina ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Tänä vuonna palkinnon saivat Jolanda Magga ja Vasko Laitinen. Kumpikin on nauttinut tanssiharjoituksista ja harmittelee niiden päättymistä: -Kivahan se on tanssia, mutta sitten taas tulee sellanen haikea fiilis, kun tämä on ohitse, miettii palkintopari.

vanhat tanssi1 vanhat tanssi2

Wanhat tanssit järjestetään jälleen vuoden päästä, kun vuoro siirtyy tuleville kakkosluokkalaisille. Osa tämän vuoden tanssijoista toivookin pääsevänsä osallistumaan vielä ensi vuonna, kun taas osa haluaa keskittyä abeilusta nauttimiseen täysillä. Joka tapauksessa, yleisö on tervetullut mukaan myös ensi vuonna. Kiitos katsojille sekä itse tanssijoille!

Teksti: Mimmi Mertaniemi, (juontaja tai/ja lukiolainen)

Kuvat: Jaakko Peltomaa

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s