Hyvää oloa kaamokseen ja yhteistä kivaa

Tasa-arvotyöryhmä ja opettajien toimintatiimi järjesti perjantaina 14.11.2014 koko lukiolle hyvinvointi-iltapäivän. Tarkoituksena oli parantaa koulun yhteishenkeä, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja paneutua kehon ja mielen hyvinvointiin.

Teemailtapäivä alkoi aulassa ryhmiin jaolla ja sen jälkeen opiskelijat lähtivät kiertämään pisteestä toiseen. Tasa-arvotyöryhmä oli suunnitellut pisteiden aiheet niin, että niissä tuli ilmi ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi terveestä kehosta aktiiviseen mieleen. Uskonnon luokkaan oli luotu musiikilla ja kynttilöillä rauhallinen tila, jossa tehtiin aurinkotervehdyksiä ja rentoutumisharjoituksia.

teemapäivä2

Keho ja mieli rentoutuneena opiskelija siirtyivät sen jälkeen historian luokkaan askartelemaan tonttuja vessapaperirullista. Opiskelijoista suurin osa ei ollut koskenut liimapuikkoihin ja kreppipaperiin sitten ala-asteen askartelujen, joten tonttujen väkertely oli monelle mieleistä puuhaa. Liiman ja paperisilpun keskeltä opiskelijat jatkoivat matkaan seuraavaan pisteeseen, jossa piti kirjoittaa haikuja valitsemastaan aiheesta. Tämä tehtävä osoittautui haastavaksi ja pientä luovuuspulaakin koettiin, mutta haikuista tuli kuitenkin hienoja.

Haikujen aiheet pyörivät pitkälti talvessa:

Kaamoksen kylmyys                  Hiutale leijuu

pimeyden synkkä verho             ohitse koivun rungon

syvä hiljaisuus                         päivä hämärtyy

 

teemapäivä3Japanilaisesta tunnelmasta täytyikin sitten suunnistaa kauneuden ja terveyden pariin, kun Sanna Kanerva Ivalon apteekista oli tullut kertomaan ihonhoidon saloista opiskelijoille. Piste oli ennen kaikkea tyttöjen suosiossa, mutta myös osa pojista kokeili timanttikuorintaa käsiinsä ja painoi mieleensä vinkkejä ihon puhdistuksesta ja kosteutuksesta.  Kädet mangoilta ja omenilta tuoksuen olikin sitten helppo  siirtyä kuvisluokkaan taiteilemaan koko koulun yhteistä taideteosta. Teemana oli ”yolo”, joten paperille ilmestyi sateenkaaria ja elämänohjeita. Henkisen ravinnon jälkeen opiskelijat saivat laittaa harmaat aivosolunsa työhön ja ratkaista älypelejä ja pulmia.

 

teemapäivä1

Pisteistä viimeinen oli Sampon vetämä youtube-karaoke, joka koettiin vähän pelottavana. Mikkiin tarttuminen keskellä kirkasta päivää oli monelle liikaa. Bilsan luokasta kajahti kuitenkin muun muassa komeasti laulettu Ukkometso. Teemailtapäivä huipentui musiikkiluokan konserttiin, jossa terveellisiä smoothieita siemaillen nautittiin Julian, Ellen ja Oonan esityksistä.

Noiden muutaman perjantai-iltapäivän tunnin aikana siis tutustuttiin kaikkeen siihen, mitä tarvitaan ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hyvään oloon tarvitaan sopiva määrä liikuntaa ja lepoa, kulttuuria ja älyllistä haastetta, käden taitoja, itseilmaisua ja musiikkia.

Ja opiskelijoiden mielestä kaikki mikä poikkeaa normaalista koulunkäynnistä, on kivaa, joten tällaisia teemapäiviä toivottiin lisää.

Nina Komu, historian ja yhteiskuntaopin opettaja

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s