Tvåarnas resa till Karasjok i maj 2014

22 elever och två lärare från Ivalo gymnasium gjorde en två dagars resa till Karasjok, Norge i maj 2014. Syftet med resan var att bekanta oss med eleverna och skolan i Karasjok. Vi åkte buss tidigt på morgonen och stannade i Karigasniemi för en stund. Sedan fortsatte vi vår resa.

Framme i Karasjok åt vi först och åkte sedan till NRK (Norsk Rikskringkasting) där man visade oss hur man gör tv- och radioprogram. Där fick en del av oss pröva hurdant det är att stå i rampljuset.

NRK

På Sametinget gick vi runt i byggnaden. Vi berättades till exempel om historia.

sametinget

Efter Sametinget åkte vi till skolan och normännen hade ordnat ”speed-dating” för oss.

Sedan åkte vi till campingplatsen där vi fick våra hytter. Vi hade lite tid för oss. Flickorna hade två stugor medan pojkarna hade sin egen och lärarna sin egen stuga. Stugorna var helt okej.

På kvällen var vi på skolan med norska elever. De hade planerat programmet. Vi spelade olika spel till exempel Twister och Alias. En del av oss spelade några instrument och sjöng. Därefter åt vi pizza och drack läsk. Det var kul!

twister

musik
Sedan åkte vi till campingplatsen där vi fick bada bastu och koppla av i jacuzzibad.

jacuzzi

Nästa morgon efter frukosten steg vi in i bussen och åkte mot Börsälv. Några mådde illa eftersom vägen var så slingrande. Framme besökte vi Kven-institutet och fick lyssna på en himla rolig föreläsning om Kvener: historia, språk, mytologi.

kven institut
På väg hem hade vi tid att shoppa i Lakselv. Efter lunchen i Karasjok började vi vår resa tillbaka till Ivalo. Besöket var jätte trevligt och vi väntar ivrigt på att våra norska kompisar kommer hit nästa år.

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s