Mamuja, Friiduja ja toimintaa

Ivalon lukiossa pidettiin suvaitsevaisuudesta teemapäivä perjantaina 15.11., joka alkoi ruokailun jälkeen. Teemapäivään osallistuivat kaikki Ivalon lukion oppilaat.

Teemapäivään kuului erilaisten asioiden tekemistä eri ryhmissä. Ryhmiä oli neljä: Mamu-ryhmä, Ensivaikutelma-ryhmä, Friidu ja Fredi–ryhmä sekä toimintaryhmä. Mamu-ryhmässä parit valitsivat mielenkiintoisimman henkilön mamu-sivulta ja tutustuivat henkilön elämäntarinaan ja esittelivät sen muulle ryhmälle. Tämän jälkeen ryhmän jäsenet pohtivat yhdessä, että mitä yhteistä ja erilaista tarinoissa oli. Ensivaikutelma-ryhmässä leikittiin leikkiä, jossa pohdittiin kasvokuvien avulla ihmisistä syntyviä ensivaikutelmia ja niiden todenperäisyyttä. Friidu ja Fredi-ryhmässä pohdittiin esineiden sukupuolta ja vähemmistöjen asemaa. Toimintaryhmä taas harjoitteli sketsejä aiheesta ”Opas Inariin muuttavalle”. Ryhmät esittivät yhteenvetonsa ja sketsinsä ennen suvaitsevaisuuspaneelia.

IMG_3491

Pojat juonivat sketsiä.

IMG_3499

Toimintaryhmä keksii näytelmäpätkää.

Teemapäivään kuului myös suvaitsevaisuuspaneeli. Suvaitsevaisuuspaneelin ideana oli, että eri henkilöt vastaavat heille esitettyihin kysymyksiin. Mielenkiintoisia olivat esimerkiksi seuraavat kysymykset: Miten vähemmistöön kuuluminen näkyy elämässäsi esim. tavallisessa arjessa? Kohtaatko ennakkoluuloja ja syrjintää? Mitä muutoksia olet nähnyt vähemmistösi asemassa Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana?

Suvaitsevaisuuspaneeliin osallistuivat inarilainen Pauliina Feodoroff, lukion opettaja Niklas Nyman sekä tämän vuoden abit Mira Rauhala ja Rauna Saijets. Vetäjinä toimivat abit Jaakko Joentakanen sekä Ville Linna.

Esitysten, yhteenvetojen ja muun ohjelman päätyttyä lukion ruokalassa oli tarjolla kaakaota ja pullaa. Välipalan aikana musiikkiryhmä esitti lauluja eri kielillä.

Teksti ja kuvat Leevi Olli ja Sampo Lappalainen

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s