Terveiset Palermosta

Kolmas viikko takana Italian ihmeitä. On vietetty mummon synttäreitä, käyty rannalla, opittu olemaan eksymättä kylänraitilla, saatu kasapäin uusia kavereita, maisteltu mielenkiintoisia ruokia, kummasteltu italiankielisiä tehtävän antoja kokeessa ja vaikka mitä muuta. Kuitenkin me on sujahdettu tänne yllättävän helposti. Poskipusutkaan ei hämmennä enää. Ensimmäisenä aamuna meni hetki tajuta mitä tapahtuu, kun unenpöpperössä keittiöön raahustaessa isä tulee ja pussaa poskelle: ”Buongiorno!”

Täällä vanhemmat ovat aivan eri asemassa kuin mihin meillä Suomessa on totuttu. Mentiin yhtenä päivänä kaverille syömään lounasta ja lettuja, meitä oli kaksitoista tyttöä ja talon isäntä pöydässä. Isän läsnäolo ei kummastuttanut ketään, juoruja vaihdettiin ja vitsailtiin ihan yhtälailla kun aina muulloinkin.

Ihmiset on täällä tosi ystävällisiä. Läheisyyskulttuuri on aivan toista luokkaa mitä Suomessa. Jos suomalainen turvamies pysähtyisi aina välillä pussaamaan tuttujansa, olisi uskottavuus kadonnut sekunnissa. Täällä se on ihan arkipäivää eikä kenenkään mielestä outoa. Se on tätä kulttuuria.

Ensimmäisinä viikkoina meitä on kierrätetty kaupungin nähtävyyksillä, päästiin meren rantaankin ihastelemaan aallokkoa. On käyty maaseudulla kiertoajelulla näkemässä täkäläistä luontoa ja vanhoja linnakkeita. Niin, ja päästiin me ratsastamaankin yksi päivä! Kaikenlaista ohjelmaa riittää niin, että aika tuntuu lentävän.

Amiamo l’Italia!

Jos vielä kielen oppisi, niin olisi täydellistä, mutta kaikki aikanaan -Oona ja Taru

Teksti ja kuvat: Oona Pennanen ja Taru Muotkavaara

palermo1 palermo2 palermo3

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s