Ahaa kävi täällä

Tamperelainen Ahaa-teatteri vieraili koululla maanantaina 19.11. Näytelmän nimi oli Pussaus K-oppi. Kakkosluokkalaiset kirjoittelivat havaintojaan ja kommenttejaan esityksestä.

Ahaa-teatterin Pussaus K-oppi -esityksen lavasteiden ja valojen rakentaminen liikuntasaliin aloitettiin jo aamuseitsemältä.
Kuva Elle Kokkonen.

Näyttelijät olivat ammattitaitoisia ja eläytyivät rooleihinsa todella hyvin. Näyttelijät käyttivät hyvää tilannekomediaa. Hyvänä esimerkkinä oli kohtaus, jossa 7. luokkalainen lapsi reagoi vanhempien seksielämään. Reaktio oli yliampuva. Se nuori huusi, kiljui, laittoi hupun päähän ja sitoi sen päähänsä. Lapsen reaktion näyttelijä osasi näytellä hyvin.  (Sammeli ja Jere)

Häirikkökohtaus oli paras. ’’Koulukiusaaja, 8a-luokan vitsikkäin’’ teki ensin oman räpin ja alkoi kertoa omasta mielestään hauskoja vitsejä. Vitsit loukkasivat kohtauksen sivuhenkilöitä. Lopussa tekijä nimitti itseään koulun vitsikkäimmäksi.

Tämä häirikkö oli tosi hauska. Huuto-naurujuttu lopussa oli aika yliampuvaa. Tilanne kuitenkin viihdytti koko keston ajan. Kohtaus muuttui lopulta tragediaksi, kun tyttö lähti. (Panu, Taneli)

Lavastus oli yksinkertainen mutta toimiva. Mukana oli pieniä yksityiskohtia, esimerkiksi ledvalot, jotka osoittivat missä veri kiertää. Kurkistusluukut toimivat hyvin esimerkiksi kohdassa, jossa oli 8.a:n kovin jätkä.

Puvustus oli tilanteeseen sopivaa, esimerkiksi köyrintäkohdissa ihmiset olivat alusvaatteisillaan. Puvustuksesta huomasi myös, että esitettiin nuoria ihmisiä. Melkein pystyi pelkän vaatetuksen perusteella sanomaan, mikä kohtaus seuraavaksi oli tulossa. (Sami ja Joonas)

Valaistus, äänitehosteet ja musiikki toimivat kaikki todella loistavasti. Ne kaikki sopivat yhteen hyvin ja ne oli selvästi suunniteltu loppuun asti.

”Rakkaustutkimuslaitoksen tutkijat” esittelivät lukiolaisista ja yläastelaisista koostuvalle teatteriyleisölle havaintojaan nuorten unelmista ja rakkaudesta.
Kuva Elle Kokkonen.

Äänitehosteista jäi mieleen hyvin hälytysäänet ja niiden merkkivalot sekä aina jokaisen kohtauksen alussa kuuluvat äänimerkit.

Musiikki sopi hyvin kohtauksiin. Esimerkiksi etäsuhteesta kertovassa kohtauksessa koko tilanne rakentui kappaleen ympärille, joka oli Justin Bieberin Baby. Tyttö kuvitteli olevansa etäsuhteessa ulkomaalaisen pojan kanssa ja oli aivan innoissaan siitä. Kohtauksen lopussa kuitenkin kappaleen avulla paljastui, että tytön ”poikaystävä” olikin Justin Bieber. Tilanteen loppuratkaisu tuli ”täysin puskista”. (Mikko ja Matias)

Koko esitys oli hyvin toteutettu. Näyttelijät eläytyivät rooleihinsa uskottavasti. Siinä oli paljon erilaisia tilanteita ja hahmoja ja moni kohtaus oli myös hauska. Näytelmässä käsiteltiin ajankohtaisia aiheita nuorten elämästä, kuten ihastumista – ja ne laittoivat ajattelemaan asioita omakohtaisesti. (Saana ja Liisa)

Teatterin saapumisen Ivalon lukioon saattoi huomata lukion pihalle pysäköidystä lavasterekasta.
Kuva Elle Kokkonen.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s